Akcija darivanja slikovnica 2020.

16. ožujka 2020.

U ovogodišnjoj akciji prikupljanja slikovnica koja se održava povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga (14.2.), a u okviru nacionalne kampanje „Čitaj mi!“, u Dječjem odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica prikupljeno je 80 slikovnica.

U koprivničkoj knjižnici darivanje je trajalo od 14. do 28. veljače 2020. u radno vrijeme Dječjeg odjela. Osim djece i njihovih roditelja, u darivanju su organizirano sudjelovali polaznici Dječjeg vrtića „Tratinčica“, skupina Srčeka te učenici Engleske čitaonice, Građanskog odgoja i projekta Čitanjem do zvijezda iz OŠ „Blaž Mađer“ Novigrad Podravski koji su u svojim ustanovama prikupljali slikovnice te ih zajedno s odgajateljima tj. učiteljima donijeli u knjižnicu. Ovom akcijom cilj je djeci uljepšati boravak na javnim mjestima okupljanja te poticati razvijanje svijesti o važnosti čitanja u obitelji, ali i djeci koja daruju slikovnici osvijestiti važnost uzajamnog pomaganja.

Slikovnice prikupljene ove godinu razveselit će djecu i njihove obitelji u Maloj knjižnici koja će se oformiti u prostoru igraonice „Lumpi se igra“, a ostatak će se proslijediti već postojećim Malim knjižnicama u ustanovama koje brinu o djeci.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice