9. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“

5. travnja 2018.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u ponedjeljak, 9. 4. 2018. održat će se 9. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području“. Organizator skupa je Knjižnica, a suorganizatori su Udruga Roma „Korak po korak“ Koprivničko-križevačke županije, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“ iz Zagreba i Mreža podrške romskoj djeci  REYN Hrvatska.

Povodom 8. travnja, Svjetskog dan Roma i Europske godine kulturne baštine ovogodišnja tema okruglog stola je  „Kulturna baština Roma na području Koprivničko-križevačke županije“.  Pozvana izlaganja renomiranih predavača mogu biti inspiracija stručnjacima različitih profila u radu s djecom u dječjim vrtićima, školama,  knjižnicama, a ostalim stručnjacima i predstavnicima lokalnih zajednica  u boljem razumijevanju različitosti općenito.  S druge strane, postojeća dobra praksa u njegovanju romske kulturne baštine bit će dobrodošao prilog okruglom stolu.  

Važna novost  je da će skupu prisustvovati i 16 sudionika Erasmus+ programa iz Hrvatske, Litve, Poljske i Španjolske koji sudjeluju u projektu  „Migrate to Library“  o uslugama za migrante u knjižnicama. Kao gosti Gradske knjižnice Ivan Vidali Korčula posjetit će koprivničku knjižnicu koja upravo po programima podrške Romima slovi  kao model multikulturne knjižnice.  

Ispod teksta moguće je preuzeti Sažetke i Program okruglog stola.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice