7. TEDxKoprivnicaLibrary u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

12. travnja 2016.

Sedma konferencija TEDxKoprivnicaLibrary održat će se u subotu, 23. travnja s početkom u 18:00 na dobro poznatom mjestu, u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. TED je neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, a Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica je prva knjižnica u EU koja je nositelj TED-ove licence, od 2013. godine. Događaj nosi naziv TEDxKoprivnicaLibrary gdje „x“ označava „samostalno organiziran TED događaj“.

Na temelju prethodnih iskustava, odnosno velikih gužvi, broj posjetitelja je ograničen te je  za prisustvovanje konferenciji potrebno podići besplatnu ulaznicu u Odjelu za odrasle od ponedjeljka 11. travnja.

I ove godine očekuje vas dobra zabava upakirana u poučni sadržaj a za to će se pobrinuti nadobudni organizacijski tim i 5 inspirativnih govornika s 5 zanimljivih tema, ideja i iskustava.

Facebook stranica „Čitaj knjigu“ nije samo stranica – to je preko 113.000 zaljubljenika u knjigu i čitanje. Na jednom mjestu uspjela ih je okupiti Alis Marić, zaljubljenica u čitanje i putovanja. Inače diplomirana pravnica koja iza sebe ima bogatu korporativnu karijeru, 2011. iznenada ostaje bez posla i na nagovor prijatelja baca se u sasvim drugačije vode.

„Zapali jednu svijeću i bit će manje mraka“ moto je Vitomire Lončar, poznate kazališne i filmske glumice i ravnateljice kazališta Mala scena. Aktivizam je njezina strast, učenje je čini sretnom. Najveći uspjeh joj je, kako kaže, da svakodnevnim upornim radom doprinese razvoju zajednice. Jedna je od 40 tisuća građana oboljelih od epilepsije te se ne ustručava javno govoriti o ovoj bolesti.

Anđelo Jurkas – učitelj, glazbenik, pisac, publicist, stručnjak za pop kulturu koju vidi kao poticaj mladim naraštajima da se otvore novim iskustvima i sadržajima s kojima se ne susreću kod kuće. Odluka za uvođenje pop kulture u nastavni plan i program je na čekanju od strane Hrvatskog sabora, a on u međuvremenu piše, pjeva, snima dokumentarce, marketinške filmove. Neki ga obožavaju, neki se ne slažu s njegovim idejama- a vi prosudite sami!

Jedan od naših inspirativnih govornika je i Dražen Glavaš. Predaje poslovnu etiku i liderstvo na prestižnom veleučilištu VERN. Jedan je od prvih poslovnih savjetnika/trenera u Hrvatskoj, vodi Udrugu poslovnih ljudi „Partner“ koja je prošle godine organizirala prvu lidersku konferenciju u Hrvatskoj. Etika, integritet i poštenje vrijednosti su za koje se treba zalagati!

Koprivničanac Siniša Bosanac prvenstveno je roditelj dvoje djece, a zatim i veliki aktivist koji svojim zalaganjem želi dokazati kako aktivizam može biti korektivni čimbenik u društvu, pa čak i mijenjati diskriminacijske zakone. S ciljem borbe protiv diskriminacije djece s invaliditetom osnovana je Facebook grupa „Pomozimo djeci s invaliditetom“, kao početna točka jedne velika inicijative koja je uslijedila..

Sponzori bez kojih ova konferencija ne bi bila besplatna su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Inducta, Etnokaj, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Le Petit cafe, restoran Zlatan, Carlsberg. Medijski pokrivaju Glas Podravine i Epodravina.hr 

Thomas Edison je rekao da je za uspjeh potrebno 1% inspiracije i 99% perspiracije.

Dođite po svojih 1% inspiracije na 7. TEDxKoprivnicaLibrary!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice