7. SAVJETOVANJE ZA NARODNE KNJIŽNICE U REPUBLICI HRVATSKOJ

22. rujna 2009.

U Šibeniku je od 16. do 19. rujna 2009. održano 7. savjetovanje za narodne knjižnice u Republici Hrvatskoj. Oko 180 sudionika Savjetovanja kroz izlaganja, postere, pokazne radionice i okrugli stol imalo je priliku saznati više o zavičajnim zbirkama pojedinih knjižnica i njihovom iskustvu u prikupljanju, obradi i prezentaciji zavičajne građe.

Posebno je istaknuta potreba nastavka digitalizacije građe, koja se već uveliko primjenjuje u hrvatskim knjižnicama, kao dobar način zaštite, ali i prezentacije zavičajne građe koja na taj način postaje dostupnija korisnicima nego što je ikad ranije mogla biti. Naime, kod zavičajnih zbirki radi se pretežno o zatvorenim fondovima koji zbog zaštite ne mogu biti široko dostupni, tj. u pravilu se građa iz zavičajnih zbirki ne posuđuje izvan knjižnica.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” na 7. savjetovanju bila je predstavljena izlaganjem na posteru autorice Josipe Strmečki s temom “Caproncensis – zavičajna zbirka koprivničke Knjižnice u službi informiranja uže i šire zajednice”.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice