6. TEDxKoprivnicaLibrary u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

30. listopada 2015.

Šestog studenog s početkom u 18:30 u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se šesta po redu konferencija TEDxKoprivnicaLibrary. TED, neprofitna organizacija posvećena idejama vrijednim širenja, počela je s radom u Kaliforniji prije 30 godina. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ prva je knjižnica u EU koja je nositelj TED-ove licence od 2013. godine pod nazivom TEDxKoprivnicaLibrary gdje „x“ označava da je to „samostalno organiziran TED događaj“. 

Šest životopisnih govornika, interesantne teme, ekipa spremna za raspravu, dobra glazba te prije svega dobra zabava upakirana u poučni sadržaj obilježja su šeste TEDxKoprivnicaLibrary konferencije.

Važnost terapijskog učinka čitanja, s posebnim naglaskom na osnivanje čitateljskih grupa u knjižnicama i ostalim institucijama, objasnit će nam Ivana Bašić. Profesorica hrvatskog jezika i književnosti, predsjednica udruge Balans centar za logopedagogiju i biblioterapiju.

Mijenko Flajs profesor je vjeronauka u koprivničkoj gimnaziji Fran Galović. Već petnaest godina vrlo aktivno djeluje u Katoličkoj župnoj zajednici Sv. Nikole, ljubitelj je dobre knjige i rekreacije. U svojem izlaganju govorit će o ljubavi prema samoći kao vidu duhovnoga života.

Jedna soba, rock glazba i fotoaparat označili su život Maria Grobenskog. Strastveni ljubitelj koncerata bio je u prilici fotografirati bendove Ramones, Sex Pistols, Nirvana, Overflow, Iggy Pop i druge, no zadnjih godina usmjeren je na umjetničku fotografiju. Radovi ovog fotografa prepoznati su u umjetničkom svijetu, a neobične priče koje stoje iza fotografija poslušajte u njegovom izaganju. 

„Dokumentirati, šerati, doživjeti & proživjeti“ misli su kojima se vodi magistrica komunikologije Tinka Kalajžić. Svestrana putnica, pustolovka i volonterka podjelit će svoja iskustva o radu s izbjeglicama te podsjetiti na pravo značenje solidarnosti.

Edukacija darovith i visokomotiviranih učenika područje je interesa Korada Korlevića. Apetiti ovog istraživača su raznovrsni: istraživanje motivacije u edukaciji, astronomija malih tijela, promicanje astronomije i znanosti, projektiranje i izrada instrumenata… Osim što je otkrivač više od 1400 malih planeta (asteroida) i dva kometa, jedan je od osnivača “Kluba istraživača EXPLORA”, “Znanstveno edukacijskog centra Višnjan” i “Hrvatske meteorske mreže”. Pokretač je “Hrvatske udruge za zaštitu noći – Croatian Dark Sky Association” te jedan od organizatora zaštite močvarnog staništa Antenal.

„Budi svoj! Al ne previše. Da ne ispadneš čudan“ tema je kojom će se predstaviti Vlatko Štampar. Komičar s diplomom arhitekture, jedan od pokretača stand up scene Zagreba izaziva smijeh na licima ljudi gdje god da nastupa. Uvrnuti smisao za humor i bogata mašta glavno su obilježje njegovih nastupa.

Ne dopustite da Vam šesta TEDxKoprivnicaLibrary konferencija promakne, dođite i sudjelujte u kreiranju velikih ideja u malome gradu jer poteškoća otkriva problem, a ideja vodi do rješenja.

Sponzori programa su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Podravka, Etnokaj, Tiskara Rihtarić, Avalon, 2che, Donnel, Sonitus, restoran Zlatan i Carlsberg. Medijski pokrivaju Glas Podravine i Epodravina.hr.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice