3. Zdravstveni susret pod suncobranima -Utjecaj sunca na nastanak kožnih karcinoma i fotostarenja kože

8. kolovoza 2018.

U petak, 10. 8. 2018. godine u 10 sati održat će se treći u nizu ovogodišnjih Zdravstvenih susreta pod suncobranima u dvorištu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Kina. O utjecaju sunca na nastanak kožnih karcinoma i fotostarenja kože govorit će dr. Ivana Bardek. Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase, a knjižničari će preporučivati knjižničnu građu na temu Zdravstvenog susreta.

„Sunce je izvor života za sva živa bića na Zemlji, te je od davnina poznat utjecaj Sunca na ljudski organizam i zdravlje. No, od osamdesetih godina prošlog stoljeća znanstvenici nas upozoravaju na povećani rizik od tumora kože uslijed izlaganja Suncu. Globalno zatopljenje, pojava ozonskih rupa i pojačano sunčano zračenje dovelo je do povećane učestalosti malignih tumora kože poput melanoma te straha, donekle utemeljenog od izlaganja Suncu. No, zaboravlja se na važnost pozitivnih učinaka sunčeve svjetlosti na ljudsko zdravlje za što nam je dovoljno umjereno izlaganje suncu. “

Pozivamo sve zainteresirane za ovu temu da se priključe ovom Zdrastvenom susretu i u ugodnom razgovoru s dr. Ivanom Bardek postave pitanja koja imaju na ovu temu.

Zdravstveni susreti pod suncobranima provode se u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ i Srednjom školom Koprivnica. U slučaju lošeg vremena susret će se održati u Čitaonici tiska na 1. katu Knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice