3. zdravstveni susret pod suncobranima na temu: Zdrava prehrana za djecu i odrasle

24. srpnja 2015.

U petak, 24.7.2015. u 10.00 sati na terasi ispred Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se 3. zdravstveni susret pod suncobranima. Tema je „Zdrava prehrana za djecu i odrasle“, a gošća će biti Iva Butković, dipl. ing, preh. teh., nutricionist. U programu će sudjelovati i učenici medicinskog usmjerenja  Patrik Vrček i Domagoj Brkić, koji će posjetiteljima mjeriti krvni tlak i indeks tjelesne mase.

Pravilna prehrana podrazumijeva ukusne i hranjive obroke, a bit je u umjerenosti i raznolikosti. Pravilna prehrana posebno je značajna u razdoblju odrastanja. Zdrave prehrambene navike koje djeca steknu u ranom djetinjstvu utječu na odabir hrane i način prehrane u kasnijem životu, a time i na zdravlje u odrasloj dobi. Predavačica će s  posjetiteljima razgovarati o piramidi pravilne prehrane, podjeli namirnica u skupine, preporučenom dnevnom unosu hrane po skupinama namirnica, važnosti zajutraka kao  najvažnijeg dnevnog  obroka, ulozi međuobroka i važnost hidracije u okviru pravilne prehrane. 

Iva Butković dipl. ing, preh. teh., nutricionist diplomirala je 2010. godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu u Zagrebu. Od 2011. godine radi kao rukovoditelj Odsjeka za dijetetiku i prehranu u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice