16. GALOVIĆEVA JESEN – festival književnosti u novim medijima KOPRIVNICA

13. listopada 2009.

Galovićeva jesen, nastavlja uspješnu evoluciju započetu 2007. godine i profilira se kao jedini hrvatski festival književnosti u novim medijima i novim literarnim formama koje uz njih nastaju.
Na Jesenima ravnopravno koegzistiraju različite vrste literarnih uradaka, od klasične gutenbergovske književne produkcije do literarnog što iskrsava u blogovima, reklamama, filmovima, muzici ili na internetskim forumima, dok su festivalski programi osvježeni novim senzibilitetima, prije svega onima koje donose internetske generacije, njihovu kulturu i ikonografiju.

Ove se godine u sklopu Galovićeve jeseni- festivala književnosti u novim medijima započelo s novim inicijativama i akcijama.
Akcijom Pokloni knjigu želi se pomoći Centru za obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce da opreme školsku knjižnicu te Knjižnici Doma umirovljenika da upotpune naslove. Skupljaju se knjige i dobrovoljni prilozi.

Priključilo se i međunarodnoj akciji Oslobodi knjigu (bookcrossing) pa se tako knjigu može ‘osloboditi’ tj. ostaviti na javnom mjestu (inicijalna mjesta su Knjižnica i čitaonica ‘F. Galović, Šareni dućan, Gimnazija ‘F. Galović, Fax, ali isto tako i svaka klupa, čekaonica, bolnica…) kako bi ljudi (slobodno) uzimali (slobodne) knjige, čitali i prosljeđivali dalje.

Čitanje na G. točkama dobilo je novu dimenziju činjenicom da su ga u program svojih aktivnosti uvrstili Društvo čitatelja Hrvatske i Udruženje knjižničara RH što je akciju proširilo cijelom Hrvatskom.

Počelo se i s proširenom akcijom Volontiraj pa se redovito čita djeci na Dječjem odjelu koprivničke bolnice, posjećuje starije u Domu umirovljenika, radi na ljetnim tržnicama knjiga (gdje je ove godine Festival prvi puta imao info-pult) i organizaciji radioničkog dijela Galovićeve jeseni koji će u Koprivnici biti 16. listopada.

Detaljan program festivala pogledajte na: http://www.galoviceva-jesen.com/index.php

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice