15. Galovićeva jesen, festival književnosti u novim medijima 2008.

21. listopada 2008.

AUTORSKA VEČER NAŠEG ZAVIČAJNIKA,

KNJIŽEVNIKA BOŽIDARA PROSENJAKA

U petak, 24. listopada 2008. u 19 sati, u sklopu 15. Galovićeve jeseni i programa “Galović konvencionalno”, u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” autorsku večer održat će Božidar Prosenjak, danas jedno od najznačajnijih imena u suvremenoj hrvatskoj književnosti. Povod je njegova 60. obljetnica života i 40. obljetnica književnog rada.

Božidar Prosenjak autor je 39 knjiga za djecu i odrasle. Djela su mu uvrštena u školsku lektiru i školske udžbenike. Njegov roman Divlji konj ubraja se u klasike književnosti i doživio je petnaest izdanja u Hrvatskoj, a zbirka priča Sijač sreće osam izdanja. Prevođen je na strane jezike. Njegova knjiga Priča o kravati uvrštena je u Međunarodnu dječju digitalnu knjižnicu (www.archive.org/children) na hrvatskom, engleskom i japanskom jeziku. Dobitnik je uglednih nagrada za književnost, među kojima Ivana Brlić-Mažuranić i Grigor Vitez.

Božidar Prosenjak rođen je 1948. godine godina u Koprivnici. Djetinjstvo je proveo u malom podravskom mjestu Kuzmincu. Tamo je započeo svoje školovanje, a nastavio ga u Koprivnici, Parizu i Zagrebu, gdje je završio Filozofski fakultet na Odsjeku za romanistiku. Profesionalni je književnik. Član je društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Utemeljitelj je biblioteke i književne nagrade Albatros i jedan od osnivača Academiae Cravaticae. S obitelji živi u Velikoj Gorici.

Večer s književnikom, ali i velikim kozerom Božidarom Prosenjakom obogatit će gostovanje dramskog umjetnika Dubravka Sidora i dipl. učiteljice Štefanije Šarec, kao i nastup Malog ženskog zbora Udruge prijatelja kulture Vlado Dolenec iz Koprivničkih Bregi.

Svi zainteresirani su dobrodošli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice