10. okrugli stol Iskustva u radu s romskom djecom u dječjim vrtićima, školama i knjižnicama na koprivničkom području

25. ožujka 2019.

Poziv na  10. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području“ na  temu „Obrazovanje Roma u kontekstu UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj“

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović Koprivnica poziva sve zainteresirane  na jubilarni, 10. okrugli stol „Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području“ na  temu „Obrazovanje Roma u kontekstu UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj“. Stručni skup će se održati povodom Svjetskog dana Roma  u srijedu, 3. 4. 2019. od 9.30 do 14.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Organizator je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a suorganizator  Udruga Roma Korak po korak.

Ove godine predavači dolaze s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, Centra za mirovne studije, Ureda Vlade Republike Hrvatske za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te iz Slavonskog Broda – učiteljice i odgajateljice s primjerima uspješne prakse rada s romskom djecom u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

Predstavit ćemo i domaće, koprivničke  primjere dobre prakse. Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice upoznat će prisutne s dvojezičnom bojankom “Tko je Nataša?- ŠINJÏ ÄJ NATAŠA“. Osim toga, sudionici stručnog skupa imat će priliku saznati više o početku i tijeku projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice, koji će u Koprivnici i Općini Drnje   provoditi Udruga Roma Korak po Korak s partnerima (OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Koprivnica, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“, Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija). Projekt se financira iz Švicarsko – hrvatskog programa suradnje  „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije“.

Ispunjenu PRIJAVNICU treba poslati do petka, 29.3.2019. na info@knjiznica-koprivnica.hr

PROGRAM SKUPA i PRIJAVNICA nalaze se na poveznicama ispod ovog teksta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice