Vesna Vrhovec

Čitanje me opušta, dopušta kreiranje situacija, događaja i lokacija po vlastitoj želji

Vesna je magistra ekonomije, radi u Inkubatoru kreativnih industrija kao Stručni suradnik za EU projekte i edukacije. Kaže da je zaljubljena u trčanje, uživa i u druženjima s ljudima koji je inspiriraju, izletima, glazbi, dobrim serijama i podcastima. Smatra se djetetom u odraslom tijelu, nemirna je i voli razgovarati o idejama i planovima.
Mama je radoznalog istraživača i vesele plesačice i supruga kreativnog genijalca. Trenutno ponajviše čita dječju literaturu koju čita svojoj djeci svaki dan prije spavanja, a u raspored se trudi uvrstiti i literaturu za sebe.

Znamo da imate malu djecu i da im volite čitati slikovnice. Je li vam žao što ne pronalazite više vremena za vlastito štivo?

Da. 🙂  Klinci vole raznovrsnu tematiku tako da uz njih uživam u problemskim slikovnicama i dječjoj literaturi, a posebno bih istaknula roman „Tajni ključ svemira“ te slikovnice „Svjetlo na pamučnoj stijeni“ i „Dugo putovanje malog vuka“.

Kakve knjige volite čitati?

Kod knjiga mi je bitan stil pisanja, a volim knjige u kojima se isprepliću različiti periodi i teme. Zadnje sam pročitala „Genijalnu prijateljicu“ Elene Ferrante koja me zarobila svojom pričom i stilom kojim je pisana. Što se tiče slikovnica volim one nedorečene – u kojima sam moraš dovršiti radnju ili koje na kraju imaju pitanja o kojima se treba diskutirati i koje potiču interaktivnost.

Koje su po vašem mišljenju dobrobiti čitanja?

Razvoj mašte, rječnika, drugačiji pogled na svakodnevne stvari, na rješavanje problema, na međuljudske situacije.

Utječu li knjige na ostale sfere tvog života poput posla, odnosa s ljudima i slično?

Knjige utječu na sve sfere mog života, čine me kreativnijom, otvorenijom za prihvaćanje i razumijevanje tuđeg mišljenja i ponašanja. Čitajući knjige dolazim u situacije u kojima se mogu poistovjetiti s likovima ili u situacije u kojima nemam ništa zajedničko s protagonistima što opet utječe na preispitivanje svijeta oko sebe.

Zašto Vam je čitanje važno?

Čitanje me opušta, dopušta kreiranje situacija, događaja i lokacija po vlastitoj želji. Volim misliti da me uči promisliti prije nego što izgovorim na glas. 🙂 Omogućava mi putovati kroz vrijeme i prostor, veseli me i opušta. Tjera me da sagledam stvari oko sebe iz drugačije perspektive, na promjenu ili prilagodbu mišljenja.Kako pronalazite vremena za čitanje?

Svakodnevno čitam dječju literaturu i slikovnice i to nam je ritual prije spavanja. Za sebe još pronalazim formulu kako uvrstiti čitanje u svakodnevne aktivnosti.

Vesna Vrhovec

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice