Rad s robotićima u vrtiću

14. lipnja 2024.

Radionica u vrtiću koja je uključivala korištenje robota Bee Bot, Indi i Wonder za programiranje bila je iznimno uspješna i pozitivno je utjecala na djecu.
Bee-bot je bio veliki hit na radionici koji je djeci donio dodatnu dimenziju učenja. Djeca su s oduševljenjem istraživala kako programirati ovog slatkog i interaktivnog robota koristeći jednostavne naredbe kako bi se kretao kroz labirint staza koje su sami izradili. Kroz igru, učili su o osnovnim konceptima programiranja poput smjera, udaljenosti i naredbi. Ova aktivnost nije samo potaknula njihovu maštu i kreativnost, već je razvila njihove vještine rješavanja problema i logičkog razmišljanja.
Indi je omogućio djeci da istraže osnove kodiranja putem jednostavnih boja, što je bilo iznimno intuitivno i lako za shvatiti. Ova interakcija s robotom pomogla je djeci da povežu boje s određenim radnjama, čime su razvijali svoje vještine prepoznavanja uzoraka i rješavanja problema.
Wonder robot je dodao dodatnu dimenziju kreativnosti i naprednijih koncepata programiranja. Djeca su mogla izrađivati složenije projekte i koristiti svoje maštovite ideje kako bi stvorila interaktivne scenarije. Rad s Wonder robotom potaknuo je suradnju i timski rad među djecom, jer su često radili zajedno kako bi postigli željene rezultate.

Radionica je bila izuzetno edukativna i zabavna, pružajući djeci priliku da kroz igru usvoje osnovne koncepte programiranja i tehnologije. Djeca su se osjećala uspješno i ponosno na svoja postignuća, što je dodatno jačalo njihovo samopouzdanje i motivaciju za daljnje učenje.
Ova radionica je sjajan primjer kako se moderna tehnologija može koristiti za poticanje ranog interesa za STEM područja, čime se djeci pruža osnova za buduće obrazovanje i karijere
Prednosti STEAM-a u predškolskom odgoju također uključuju razvoj socijalnih vještina i timskog rada. Djeca često rade zajedno na projektima, učeći kako surađivati, dijeliti ideje i rješavati sukobe. Ovo im pomaže u izgradnji samopouzdanja i komunikacijskih vještina.

Priredila Karla Šimunić, odgojiteljica

Dječji vrtić Tratinčica

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice