Kreativne ideje jedne neobične knjižničarke: Izrada čestitke za Uskrs

25. ožujka 2021.
Izrada čestitke

Bliži se Uskrs i proljeće je pred vratima. Svi željno iščekujemo sunce i jedva čekamo izaći van i šetati.
Ali zašto ne izraditi i čestitku za Uskrs. Osim što smo prestali slati čestitke, zaboravili smo cijeniti ono što sami svojim radom i rukama napravimo. To je zaista neprocjenjivo.
Zato ćemo se vratiti u ona vremena kada su se čestitke izrađivale kod kuće i obradovati svoje najmilije čestitkom u koju je utkana sva naša ljubav i radost.

Za početak će nam biti potrebno:

  • Papirići u boji širine 5 mm koje možete ili kupiti u dućanu ili sami kod kuće izrezati škarama ili izrezati na mašini za rezance, ukoliko ju imate
  • Ljepilo
  • Igla za frkanje papirića ako ju imate ili sami napravite od štapića za ražnjiće tako da pri vrhu rasječete otprilike 1 cm po sredini štapića
  • Hamer papir za čestitku
  • Papir u boji (na koji ćete lijepiti ukrase koje složite od papirića)
  • Škare

Kad ste izrezali papiriće odaberete jedan i počnete motati krug koji kad namotate skinete sa štapića i pustite da se malo odmota. Zatim kraj papirića namažete ljepilom i zalijepite da zadrži željeni oblik. Po želji stisnete ili na oba kraja ako želite dobiti oblik lista ili samo na jednom kraju ako želite dobiti laticu cvijeta. Za središnji dio cvijeta narolate papirić na štapić i tako stisnutog zalijepite.

Kada ste pripremili oblike (listove, latice i slično) koje želite zalijepiti na čestitku, počnete lijepiti i slagati željeni dizajn.

I čestitka je gotova.

Po želji možete dodati mašnice ili ukrasiti šljokastim ljepilom.
Neke ideje za čestitku:

Quilling ideje

 

Ukoliko želite saznati nešto više o quilling tehnici, u našoj knjižnici možete posuditi knjigu pod nazivom Čarolija quillinga autorice Halyne Kubinska.

Priredila Zvjezdana Trgovčević.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice