Izradi svoju digitalnu slikovnicu!

25. listopada 2021.
Izradi svoju digitalnu slikovnicu

Izrada slikovnice, one na papiru isto kao i digitalne, može biti vrlo zabavna i kreativna aktivnost za djecu i odrasle. Na Internetu je dostupan sve veći broj web stranica i aplikacija koje omogućuju izradu digitalnih slikovnica. Postoje i slične aktivnosti za djecu i mlade, poput digitalnog crtanja ili izrada animacija, koje potiču na razvoj kreativnih vještina. Ovo su neke zanimljive web platforme koje se besplatno mogu koristiti ili downloadati za već spomenute aktivnosti:

Book Creator

Na Book Creatoru može se napraviti besplatni profil, a služi za stvaranje multimedijalnih elektroničkih knjiga. Djeca mogu kombinirati tekst, slike, crteže, video zapise i zvučne zapise kako bi stvorila svoju priču. Sama stranica izgleda vrlo sofisticirano i nudi veliki broj opcija u izradi elektroničkih knjiga.

My Storybook

My Storybook nudi vrlo brzi i jednostavni način stvaranja kratkih priča. Na prazne stranice mogu se umetati tekst, sličice (one dostupne na stranici, ali i s vašeg računala) i pozadine, a za one koji vole crtati, dakako je moguća i ta opcija. Stranica također nudi upute kako uopće pristupiti pisanju i kreiranju priča. Na kraju, korisnik može objaviti svoju priču online ili ju isprintati.

Storyboarder

Ovaj web alat za stvaranje priča ipak donosi malo drugačiji pristup od dosad navedenih. On omogućuje korisnicima da svoj crtež jednostavno pretvore u animaciju. Tvorci ističu jednostavnost i brzinu korištenja ove aplikacije zato što im je bilo iznimno važno da korisnike ne sputavaju tehnološke komplikacije tijekom njihova kreativna stvaranja. Kao i sve stranice/aplikacije dosada, i ova je besplatna i lako pristupačna djeci, odgajateljima, učiteljima i roditeljima.

Make Beliefs Comix

Otvaranjem ove stranice omogućuje vam se izrada vlastitog stripa. Za one koji su neiskusni u stvaranju stripova na stranici su dostupni stripovi drugih autora iz kojih mogu crpiti inspiraciju, a dodatna pomoć je prisutna u obliku već stvorenih likova, pozadina i crtanih elemenata koje mogu sami ubacivati u svoju strip-traku. Stranica je napravljena na više jezika, uključujući hrvatski, pa je tako dobra za djecu.
Priredila Katja Homar.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice