Knjižničarka preporučuje …

7. prosinca 2021.

Dragi roditelj, blagdanski trenuci vrijeme su radosti i bliskosti. Uključite svoje mališane u svakodnevne aktivnosti koje blagdani nose, zajedno pecite kolačiće, pjevajte pjesmice, ali pronađite i vrijeme za čitanje priča. U Knjižnici možete pronaći puno lijepih i toplih priča o Božiću za sve uzraste.

„Zvijezdo, zvjezdice“

„Zvijezdo, zvjezdice“ topla je i nježna priča u stihovima za najmlađe. Priča je to o odlasku na spavanje malenih životinjica, lisice, mačića, pačića i blistavoj zvijezdi koja ih čuva.

„Badnja noć“

Ovo je zabavna priča u stihovima koja se dogodila na Badnju noć. Sestra i brat u iščekivanju Božića primijetili su da je u kuću stigao Djed Mraz. Djedica im se zahvalio, poklone im dao i odšetao. Čuli su to i mama i tata kojima ništa nije bilo jasno. No u svoj toj žurbi, nespretni Djedica zaboravio je svoju deku.

„Sretan Božić, mala krtice!“

Badnjak je i vani se sve bijeli pod snijegom! Nosićom zalijepljenim na prozor, mala krtica promatra kako pada snijeg i uzdiše: što li će raditi cijeli cjelcati dan? Odjednom joj jazavac Jazo i zeko Peko kucaju vrata i donose predivan bor. Uskoro opet netko kuca. Stiglo je još puno životinja raznih, a mala krtica je bila presretna. Najljepše je Božić proslaviti s prijateljima.

„Orašar: pritisni notu da čuješ glazbu Čajkovskog“

Ova zvučna slikovnica nastala je prema priči iz baleta “Orašar”. Pored priče i predivnih ilustracija donosi i ulomke glazbe iz “Orašara” Petra Iljiča Čajkovskog. Slušanje glazbe i predivna priča o drvenom lutku ispunit će blagdanske trenutke.

„Findusov Božić“

Dan prije Badnjaka Pettson i njegov mačić Findus žure urediti kuću. No, dođe do nezgode! Pettson se poskliznuo i ozlijedio nogu. Već gube svaku nadu o provođenu Badnjaka uz okićeni bor i kolačiće, no odjednom netko pokuca na vrata…

„Božićna kaša“

Topla i duhovita priču o čuvanju božićne tradicije te obitelji i zajedništvu. Svi polako zaboravljaju na tradicionalne običaje, pa patuljci odluče uzeti stvar u svoje ruke jer i dalje vjeruju u dobrotu svojih ukućana. Priča se zasniva na švedskom običaju darivanja kućnih patuljaka kašom na Badnjak. Ljudi im na taj način zahvaljuju za svu pomoć kroz godinu koja je na izmaku.

„Blagdani djetinjstva“

Knjiga za roditelje i odgajatelje sadrži igre i aktivnosti za blagdanske dane. Govori o tome kako se blagdanskim slavljem u okruženju bliskih osoba zadovoljavaju potrebe djeteta i približavaju prave vrijednosti blagdana.

Priredila Danijela Petrić

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice