Franjo preporučuje

„Pet prijatelja“ Enid Blyton

Generacije djece odrasle su uz serijal britanske spisateljice Enid Blyton. Pa tako i mi u Hrvatskoj, zahvaljujući prijevodu u izdanju Mladinske knjige. Maštali smo da s „petorkom“ istražujemo tajne tunele, vrludamo otokom Kirrinom, pijemo đumbirovo pivo nakon pustolovine, dok sa zadovoljstvom gledamo u vjetrom šibane livade pune vrijeska, a Timmy nam se mota među nogama.

„Sedam tajanstvenih“ Enid Blyton

Upoznajte Petera, Janet, Jacka, Barbaru, Pam, Colina i Georgea. Zajedno oni čine Sedam tajanstvenih – spremni su riješiti bilo kakvu tajnu, u bilo koje vrijeme!
Ovo je njihova prva pustolovina i Sedam tajanstvenih već su supertragači na putu otkrivanja tajne!
Prerušeni slijede trag do sablasne stare kuće u snijegu…

„Spirou i Fantasio“ Andre Franquin

 

„Gregov dnevnik“ Jeff Kinney 

Knjige govore o pustolovinama srednjoškolca Grega Heffleyja koji živi s peteročlanom obitelji negdje u SAD-u. Napisane su kao dnevnik koji vodi Greg, u prvoj osobi i obogaćeni jednostavnim crtežima. Od prvog izdanja 2007. do danas prodano je više od 200 milijuna primjeraka prevedenih na 65 jezika, što ga čini jednim od najpopularnijih književnih nizova na svijetu.

„Mega monstrum“ David Walliams

Duhovita i napeta pustolovina u kojoj se radnja odvija u surovoj školi na vulkanskome otoku, usred mora koje vrvi morskim psima. Predmeti u školi su suludi, užine ogavne, a učitelji strašni. Kada Vicku pošalju u tu školu zbog bezazlene psine, ubrzo joj postane jasno da se ondje događaju jako čudne stvari koje uključuju doktoricu Dokturicu, tajnu pećinu i tajanstveni „stroj za monstrumificiranje“.

„Loši momci“ Aron Blabey

Ovaj se roman izvanredno poigrava s predrasudama koje imamo o drugima, o onima koji čudno izgledaju, koji se ponašaju drugačije od nas, ali isto se tako smije onome kako mi vidimo sebe. Nevjerojatno smiješan, ovaj roman s vrlo malo teksta i odličnim dijalozima te stripovskim i karikaturalnim ilustracijama zabavlja male čitatelje originalnom pričom i sjajno ispričanom poukom.

Namijenjen djeci koja ne vole čitati, zbog kratkog i duhovitog teksta imat će osjećaj da brzo napreduju i time ih zainteresirati na daljnje čitanje.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice