Erik o čitanju

Vole li djeca u tvom razredu čitati?

U mom razredu djeca uopće ne vole čitati. Čitaju samo lektire, a samo neki pojedinci pročitaju i koju knjigu uz lektiru.

Kako bi ti potaknuo/la ostale na čitanje?

Ja bih djeci preporučio neke meni zanimljive naslove pa neka pročitaju, možda im se svidi. Preporučio bih im neku zabavnu knjigu koja ima više nastavaka, pa da pokušaju pročitati jednu, ako im se svidi možda pročitaju i cijeli serijal.

Zašto voliš čitati i zašto ti je čitanje važno?

Volim čitati jer mi skraćuje vrijeme, jer su mi knjige zabavne i poučne. Volim avanturističke romane jer onda maštam kako bi meni bilo da sam tamo. Kad čitam, mogu zamisliti sliku onako kako ja hoću. Čitanje me opušta i veseli.

Koja ti je najdraža knjiga, zašto?

Najdraža mi je knjiga „Timi Promašaj“. Humoristična je, sviđa mi se način pisanja. Timija je zabavan, smiješan, uvijek misli da se radi o nekakvom opasnom zločinu, a ispada da je nešto sasvim uobičajeno.

Sviđa mi što ima velikog polarnog medvjeda, a to je zapravo veliki bijeli pas. Sviđa mi se što Timi ima vrlo bujnu maštu i zbog nje upada u nevolje. Timi mi je zanimljiv jer je totalna suprotnost meni.

Misliš li da ćeš nastaviti čitati dok odrasteš?

Mislim da ću nastaviti čitati kad odrastem, jer moja mama često čita i čini mi se da su njezine knjige jako zanimljive jer sam na svima pročitao sažetak. Kad odrastem želim čitati knjige Stephena Kinga.

Čime se baviš u slobodno vrijeme, što još voliš raditi?

U slobodno vrijeme idem na trening košarke i igram nogomet vani s prijateljima. Volim slagati LEGO kockice, gledati televiziju i ići s roditeljima na izlete. Volim slušati glazbu, najdraži su mi rock i pop iz 80-ih.

Utječu li knjige na ostale dijelove tvog života poput škole, odnosa s ljudima i slično?

Čitanje razvija vokabular, potiče na razmišljanje i razvija maštu. U školi mi čitanje pomaže da bolje pamtim i da ne moram toliko učiti. Zbog čitanja pišem i ljepše sastavke.

Kako pronalaziš vremena za čitanje?

Najčešće čitam prije spavanja, a kroz dan kada moram učiti radije uzmem knjigu i čitam. Kada je vani ružno vrijeme i nemam se s kim družiti onda gotovo uvijek čitam.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice