Elizabeta preporučuje

Zmaj ispod Staroga grada / Krunoslav Mikulan

Krunoslav Mikulan u svojoj prvoj knjizi namijenjenoj djeci, donosi legendu svojega kraja o zmaju. On spava ispod Staroga grada Zrinskih u Čakovcu, ali je tako velik da mu je ispod dvorca srce, glava ispod crkve, a rep kod željezničke postaje. Legende su zahvalan materijal za rasplamsavanje dječje mašte, pa tako uz ovu i neke druge legende međimurskoga kraja postaju pokretač uzbudljivih događaja i pustolovina u romanu.

Knjižnica tajni : divovska greška / Zoe Penn ,

Dvanaestogodišnja Sophia i njezin mlađi brat Mark u lokalnoj knjižnici pronalaze tajanstvenu knjigu i odnose je kući. Isprva izgleda samo kao neka stara zbirka priča, ali djeca će ubrzo otkriti da se radi o portalu u drugi svijet, Almation – i odjednom će se naći zarobljeni u njemu. Kako bi se vratili kući, Sophia i Mark morat će riješiti mnoštvo zagonetki, suočiti se s neočekivanim opasnostima i sklopiti isto tako neočekivana prijateljstva – ali možda čak ni to neće biti dovoljno.

Matilda / Roald Dahl

Matilda je neobično nadarena i znatiželjna djevojčica. Živi s roditeljima i bratom, koji uopće ne primjećuju njezine sposobnosti i interese te joj očajno nedostaju njihova ljubav i prihvaćanje. Dane provodi čitajući knjige, nalazeći u tome utjehu. To joj omogućuje da pobjegne u druge i ljepše svjetove, a i da nauči mnoge stvari.

Drugačija / [napisala i ilustrirala] Ivana Guljašević Kuman

˝Drugačija˝ je roman o mladoj crnkinji koja dolazi živjeti u malo mjesto u Hrvatskoj. Došla je iz Konga, a put koji je prošla, neriješeni odnosi u obitelji udomitelja, odnosi s vršnjacima u novoj školi pričaju priču o susretu dvaju svjetova od kojih nijedan nije nužno ni crn ni bijel. Ova kompleksna priča bit će zanimljiva ne samo mladima, već čitateljima svih generacija.

Priče za laku noć za mlade buntovnice : 100 pripovijedaka o izuzetnim ženama / Elena Favilli i Francesca Cavallo

˝Priče za laku noć za mlade buntovnice˝ maštovite su i inspirativne priče o 100 hrabrih žena koje su svojim životima, postignućima i sudbinama nadahnule svijet.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice