David Potroško

David je učenik viših razreda osnovne škole, voli glazbu, stvaranje novih kreacija i čitanje poput ostatka njegove vesele obitelji.

Kako si čitanje ubacio u svakodnevnu rutinu u koju spadaju druge obveze?

Tako što čitam navečer i tijekom dana kada imam vremena.

Kako biraš svoje štivo?

Svoje štivo biram prema žanru, piscu, a ponekad i nečijoj preporuci.

Utječu li knjige na ostale sfere tvog života poput škole, odnosa s ljudima i slično?

Neke knjige utječu na moj sociološki i psihološki razvoj (stvaranje prijatelja, bivanje u društvu i slično, a neke knjige mi otkrivaju nove činjenice i šire moja znanja.

Zašto ti je čitanje važno?

Čitanje mi je važno zbog otkrivanja novih znanja, razumijevanja psihologije današnjice i učenja sposobnosti izražavanja vlastitog mišljenja.

Kako pronalaziš vremena za čitanje?

Kada mi je dosta tehnologije i kada mi je mozak gladan novih znanja, udaljim se od tehnologije i sve što mi treba su kauč, knjiga i bakine pogačice.

Koji su ti hobiji van čitanja?

Kada ne čitam, zabavno mi je igrati se vani kao i crtati. Usto volim igrati i neke društvene igre i slagati lego-kocke. Skupljao sam modele zanimljivih automobila i sviram instrument. Ponekad i programiram.

Koje sve usluge, osim posudbe knjiga, koristiš u knjižnici?

U knjižnicu sam kao mali dolazio čitati i igrati se u kutak za zabavu te sam volio provoditi vrijeme na raznim radionicama. Kada sam postao malo stariji, na red su došle radionice i predavanja gospodina Hrvoja Petrića zbog kojeg mi je i dandanas povijest jedan od omiljenih predmeta. Usto, osim povijesti, bavio sam se programiranjem Micro:bita na radionicama koje je vodio Matija Kolarić te sam bio na predstavljanju knjige „Kak je zgorel presvetli Trombetassicz“ autora Marka Gregura kojega sam također upoznao. Trenutno čekam ljeto da krenem na radionice o 3D printerima.

David Potroško

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice