Bojan preporučuje

Što je filozofija? / Gilles Deleuze, Felix Guattari 

Dvadeset godina od revolucionarnog Antiedipa Deleuze i Guattari nisu izgubili ništa od svoje inspirativne radikalnosti, samo su je produbili. Njihova je knjiga duboko i pažljivo ispitivanje onoga što bi se moglo označiti kao prijatelj filozofije, ali je i razarajući napad na sterilnost onoga što je nastalo kada su jedini događaji izložbe i jedini koncepti proizvodi koji se mogu prodati. Filozofija, oni inzistiraju, nije kontemplacija, refleksija ili komunikacija, nego stvaranje pojmova.

Generation “P” / Viktor Pelevin

Suvremeni ruski književnik Viktor Pelevin kultna je figura najnovije ruske književnosti. “Generation P” je roman za kompjutorsko doba koji je rusku književnost okrenuo našem stoljeću, odnosno, trećem tisućljeću.

Čovjek i njegovi simboli / [napisali] Carl G. Jung…[et al.] 

Carl Gustav Jung, švicarski psiholog i psihijatar, svjetske reputacije, poznati liječnik, višegodišnji Freudovov suradnik, osnivač Ciriške psihoanalitičke škole i tzv. analitičke psihologije ovom knjigom daje svoj doprinos našem poznavanju ljudskog duha. Knjiga priča o čovjeku i njegovim simbolima, u obliku teorije o važnosti simbolizma u religiji i modernoj umjetnosti, u snovima i svakodnevnim okolnostima. U knjizi su naročito zastupljeni religijski simboli.

Dylan Dog

Dylan Dog talijanski je horror strip koji je osmislio Tiziano Sclavi za izdavačku kuću Sergio Bonelli Editore. To je ujedno i ime glavnog junaka stripa, detektiva koji istražuje paranormalne događaje.

Srce tame / Joseph Conrad

Ovo djelo, koje kritičari danas svrstavaju u temelje moderne književnosti priča je o kolonijalnoj Africi, o tami ugnjetavanja i pljačke kako ih je Conrad upoznao za kratkog boravka na rijeci Kongo. Kroz sadržaj romana vodi nas lik starog pomorca Marlowa koji prijateljima okupljenima na palubi broda u Engleskoj pripovijeda o svojim doživljajima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice