SIJAČ SREĆE, MONA LISA I JULIJANA MATANOVIĆ U KOPRIVNIČKOJ KNJIŽNICI

31. svibnja 2010.

U ponedjeljak, 24. svibnja 2010. glumac Dubravko Sidor izveo je kazališnu predstavu «Sijač sreće» u Osnovnoj školi Gola za preko stotinu oduševljenih učenike nižih razreda Osnovne škole Gola i područnih škola u Gotalovu, Novačkoj, Otočkoj i Ždali, koji su i sami zdušno sudjelovali u predstavi.. Organizator ove vesele glumačke igre o odrastanju, koja je rađena na tekstovnom predlošku našeg zavičajnika – književnika Božidara Prosenjaka, bila je Bibliobusna služba koprivničke knjižnice (voditelj Mladen Tudić i vozač Ivo Trepotec), koja već tradicionalno priređuje književne, kulturne i edukativne programe na svojim stajalištima u znak zahvale za uspješnu suradnju, ali i dalje poticanje čitanja. Djeca u malim naseljima, pa tako i ona u Prekodravljiu zakinuta su za mnoge kulturne sadržaje koje imaju na raspolaganju djeca u gradovima, te im je dolazak bibliobusa s posudbom knjiga, pa i kazališnom predstavom često jedini takav sadržaj.

Marijan Špoljar, povjesničar umjetnosti i galerist održao je za tridesetak zaljubljenika u likovnu umjetnost predavanje «Kako su Mona Lisi narasli brkovi», treće po redu u ciklusu pod nazivom «Kako gledati sliku?» u ponedjeljak, 24. svibnja 2010. u Knjižnici i čitaonici «Fran Galović» Koprivnica Tema je bila slika Mona Lisa Leonarda Da Vincija i njezine reitnerpretacije u modernoj umjetnosti.

Stručno-znanstveni odjel koprivničke Knjižnice bio je u utorak, 25. svibnja 2010. preskučen da primi sve zainteresirane koji su došli na književni susret s Julijanom Matanović, jednom od najčitanijih i najpopularnijih hrvatskih autorica, ujedno znanstvenicom i sveučilišnom profesoricom na katedri za Noviju hrvatsku književnost Filozofskoga fakulteta u Zagrebu. Gotovo stotinjak učenika Gimnazije, Obrtničke i Srednje škole, potom tridesetak članova Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije iz Koprivnice i Križevaca i ostali brojni građani i ovaj su puta s velikim zanimanjem slušali popularnu književnicu koja je govorila o svojem životu i stvaranju.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice