Suradnja Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica i Medijskog sveučilišta u Koprivnici

4. travnja 2013.

Na zahtjev koprivničke Gradske uprave u rujnu 2012. godine Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica potpisala je s Medijskim sveučilištem u Koprivnici ugovor o poslovnoj suradnji u pružanju knjižničnih usluga do osnivanja sveučilišne knjižnice. Formirana je knjižnična zbirka, koja je vlasništvo Medijskog sveučilišta, dok stručne knjižničarske poslove (nabavu, stručnu i tehničku obradu, posudbu i pretraživanje tema za stručne seminare studenata) obavljaju knjižničari Knjižnice „Fran Galović“. Dvije dvostrane police i računalo također su vlasništvo Medijskog sveučilišta, no smještene su u Stručno-znastvenom odjelu .
Studenti i nastavnici Medijskog sveučilišta mogu koristiti pod istim uvjetima sve usluge koje koriste i ostali članovi Knjižnice te uz to mogu posuditi dvije knjige iz fonda Medijskog sveučilišta.
Od rujna do prosinca 2012. učlanilo se 48 studenata Medijskog sveučilišta, posuđeno je 112 knjiga iz fonda sveučilišta i 373 knjige iz fonda Knjižnice te su knjižničari proveli pretraživanja na 82 teme studentskih seminarskih radova.
Po završetku zimskog semestra započela je i nabava knjiga za ljetni semestar, obavezne i neobavezne literature, među kojima ima i naslova na stranim jezicima, prema popisu literature koje dostavlja Medijsko sveučilište. Do sada je za prvi i drugi semestar svih studijskih grupa nabavljeno sveukupno 79 naslova, uključujući i poklone, što je sveukupno 630 primjeraka.
U svrhu što bolje informiranosti studenata, profesora i ostalih djelatnika Medijskog sveučilišta, popisu građe može se prustupiti putem web stranice:
http://library.foi.hr/m3/kupit.asp?B=1424&dlib=&css.
E-katalog studenti mogu pretraživati po naslovu, autoru, ključnim riječima, te mogu vidjeti koliko ima primjeraka određenog naslova, koja je knjiga slobodna, koja posuđena i do kojeg datuma.
Budući da je prostor Knjižnice „Fran Galović“ preskučen i za postojeće usluge koje se pružaju djeci i odraslima, a također je veliki problem i premali broj zaposlenih knjižničara, s nestrpljenjem se očekuje da se što prije u Kampusu uredi sveučilišna knjižnica sa svim svojim funkcijama potrebnima za suvremeni visokoškolski obrazovni i istraživački rad.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice