Predstavljena zbirka pjesama “Srce mi se smije”

21. listopada 2020.
Predstavljena zbirka pjesama "Srce mi se smije"

U utorak, 20. 10. 2020. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica predstavljena je zbirka poezije desetogodišnje Koprivničanke Une Bebek. Promocija je održana u Stručno-znanstvenom odjelu  u prisustvu Unine obitelji, prijatelja, učitelja i predstavnika grada Koprivnice. Nažalost, zbog epidemioloških mjera prostor je bio premali da primi sve zainteresirane koji su željeli podržati Unu. Na promociji su sudjelovale Una i njezina sestra Rea koje su čitale pjesme, učiteljica razredne nastave iz Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica Ines Turk koja je donedavno bila i Unina razrednica, spisateljica za djecu Željka Horvat Vukelja koja se uključila virtualnim putem i knjižničarka Danijela Petrić.

Una je desetogodišnja vesela i zaigrana djevojčica, iskrena i osjetljiva na nepravdu. Učenica je OŠ „Braća Radić“, a  na pisanje  pjesama potaknula ju je njena učiteljica Ines Turk koja je u predstavljanju knjige istaknula zadovoljstvo suradnje s Unom i njezinom obitelji koja joj daje poticaje i podršku. Una bilježi svoju svakodnevicu, osjećaje i doživljaje i to na jednostavan, topao i vedar način.

Zbirka poezije vedrog naziva „Srce mi se smije“ sadrži 25 pjesama i nekoliko haiku pjesama. Una piše o obitelji, kućnim ljubimcima, prijateljima, domovini, ali i o sebi. Željka Horvat Vukelja govorila je o Uni kao cjelovitoj pjesnikinji. Posebno se osvrnula na pojedine stihove i naglasila što je to toliko privlačno i simpatično u njenim stihovima. Pohvalila je trud učiteljice i njezine obitelji i pozvala sve da posegnu za ovom knjigom i da je čitaju jer knjige žive samo onda kada ih se čita. Knjižničarka Danijela Petrić zahvalila se svima koji su poduprli Unu i istaknula kako svi moramo biti ponosni na nju, obitelji, njena škola, Knjižnica i grad Koprivnica, grad prijatelj djece u kojem Una tako sretno odrasta.

Galerija fotografija dostupna je na Flickr profilu knjižnice.

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice