Posudite ili koristite tablet računala u Knjižnici

16. rujna 2015.

     Podsjećamo korisnike Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ da od ovog ljeta mogu čitati i elektroničke knjige na hrvatskom jeziku uz posudbu tablet računala u Odjelu za odrasle. Ova se usluga nadovezuje i na posudbu e-čitača koji se u knjižnici posuđuju od 2013. godine. Po uzoru na međunarodnu praksu koprivnička knjižnica prva u Hrvatskoj posuđuje tablet računala na korištenje izvan knjižnice. Uvođenje novih tehnologija u svakodnevni rad Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica pokazuje da knjižnica slijedi suvremene trendove te se trudi pravovremeno odgovarati na potrebe svojih korisnika.

    U Odjelu za odrasle možete posuditi tablet računalo izvan knjižnice na rok od 14 dana, a mogu ga posuditi osobe starije od 14 godina uz prethodni dogovor s knjižničarima. Na tablet računalu su osim aplikacija dostupne i elektroničke knjige koje se mogu posuditi preko TookBook e-knjižnice koja sadrži preko 700 naslova na hrvatskom jeziku i e-lektire.

    U Dječjem odjelu tablet računalo mogu koristiti svi korisnici stariji od 9 godina, a  djeca u dobi od 5 do 8 godina uz pratnju odrasle osobe do 45 minuta dnevno. Pored elektroničkih slikovnica i knjiga pripremljene su i aplikacije koje potiču grafomotorički razvoj, aplikacije za učenje čitanja, stranih jezika i slično.

     U programu „Mreža plus“ koji se održava srijedom u 13.00 sati knjižničari pružaju organizirane edukacije o korisnim aplikacijama na tablet računalima, elektroničkim knjigama te o pravilima ponašanja u elektroničkom okruženju.

     I na kraju ostaje pitanje e-knjiga ili tiskana knjiga – što je bolje? Mislimo da svatko sam zna odgovor na to pitanje – na svakome od nas je da odabere način čitanja koji nam najviše odgovara, a knjižnica i knjižničari su tu da korisnicima pruže mogućnost i jednog i drugog. Vjerujemo da će ova nova usluga kojoj je cilj promicanje čitanja u elektroničkom okruženju potaknuti korisnike, osobito mlade, na čitanje e-knjiga te pokazati primjerom kako moderne tehnologije možemo iskoristiti u edukativne svrhe.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice