Najava događanja u tjednu od 26. do 31. 8. 2019.

23. kolovoza 2019.

U posljednjem tjednu manifestacije „Ljeto u Knižnici“ koja se odvija u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se nekoliko programa za djecu i odrasle.

U utorak, 27. 8. 2019. s početkom u 17.00 sati održat će se susret čitateljskog kluba „Između redaka“. Razgovarat će se o knjigama Jorgea Bucaya, a susret će se održati u Le Petit Caféu. Voditeljica je Maja Krulić Gačan 

U petak, 30. 8. 2019. u 10.00 sati u Dvorištu Kina i Knjižnice održat će se zelena radionica za djecu „Mali vrtlari“. Voditeljica je Nataša Njegovec, ing. hortikulture. Sadit će se biljke kojima će djeca ukrasti prostor knjižnice, ali i svoje domove jer će nakon radionice zasađene biljke moći ponijeti kući. Ova radionica provodi se pod pokroviteljstvom GKP „Komunlac“. Svi zainteresirani su dobrodošli.

 

Tribina Libarenje s Ernestom Fišerom održat će se u petak, 30. 8. 2019. s početkom u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Ernest Fišer će predstaviti novu zbirku pjesama Trošenje nade, a tribinu će voditi Mario Kolar. Organizatori tribine su Umjetnička organizacija Artikulacije i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a program je sufinanciran sredstvima Fonda za kulturu Društva hrvatskih književnika.

U subotu, 31. 8. 2019. od 9.00 do 13.00 sati u gradskom će se parku održati 3. Ljetna tržnica knjiga. Svi građani, knjižari ili nakladnici koji žele na Ljetnoj tržnici knjiga ponuditi knjige, školske udžbenike, časopise, stripove, gramofonske ploče, CD-e i sl. neka najave svoje sudjelovanje do petka 30. 8. 2019. dolaskom u Knjižnicu ili na telefon 048/622-363 (kućni 108) ili e-mail: petar@knjiznica-koprivnica.hr. Mole se sudionici da se sami pobrinu za smještaj ponuđene građe (sklopivi stolovi, klupe, kutije ili slično). Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica ponovno će na prodaju ponuditi otpisane knjige iz svog amortiziranog fonda.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva mlade od 13 do 19 godina na sudjelovanje u kreativnim natječajima koji traju do kraja kolovoza:

1. #SFantastičnoLjeto – Instagram natječaj za mlade od 13 do 19 godina za najbolju fotografiju inspiriranu knjigama znanstvene fantastike i fantastike odvija se u razdoblju od 15. srpnja do 31. kolovoza 2019. Kreativni natječaj provodit će se na Instagram stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica (@knjiznica_fran_galovic), a u njemu mogu sudjelovati mladi u dobi od 13 do 19 godina koji na društvenoj mreži Instagram objave autorsku fotografiju na kojoj se vidi kako se opuštaju i uživaju u čitanju romana fantastike i znanstvene fantastike tijekom ljeta. Navedenu fotografiju korisnici uz kratki opis trebaju označiti hashtagom #SFantasticnoLjeto i skupljati „lajkove“. Nagrađujemo 3 korisnika čije će fotografije prikupiti najviše „lajkova“! U organizaciji natječaja uz Knjižnicu sudjeluje i Hrvatsko čitateljsko društvo – Ogranak Koprivnica, a sva pravila kreativnog natječaja potražite na internetskoj stranici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica.

2. “Koprivnički krimić” kreativni je natječaj za najbolju kratku kriminalističku priču čija je radnja smještena u grad Koprivnicu, na koprivničke ulice i u koprivničke kvartove, a namijenjen je svima koji se vole kreativno izražavati riječima. Cilj je natječaja potaknuti literarno stvaralaštvo o Koprivnici te po motivima najboljih priča organizirati književne šetnje i doprinijeti novom vidu kulturnog turizma. Kreativni natječaj započet će 15.7.2019. i trajat će do 31.8.2019. Na natječaj se mogu prijaviti autori priča pisanih na hrvatskom standardnom jeziku. Priča, a ni dio priče ne smiju biti prethodno objavljeni. Priča može imati do 10 kartica, a radnja priče mora biti smještena u ambijent grada K

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice