Ambasadori čitanja

Predstavljamo Vam naše ambasadore čitanja!

Oni su obični ljudi, baš poput Vas, idu u školu, bave se sportom, rade, posvećeni su obitelji, imaju hobije, nemaju puno vremena… Međusobno se razlikuju, no jedno ih povezuje: oni čitaju i čitanje im je važno!

Ako je izum tiska jedan od najvažnijih izuma u povijesti čovječanstva, onda je čitanje zasigurno jedna od najvažnijih i najkompleksnijih ljudskih vještina. Omogućuje nam da rastemo, osobno i profesionalno, omogućuje nam da putujemo kroz prostor i vrijeme, doživimo nevjerojatno, osjetimo nezamislivo. Čitatelji imaju tisuće različitih razloga za čitanje i svaki je duboko intiman i jednako vrijedan.

Naši će vam ambasadori čitanja otkriti svoje priče i podijeliti s vama nešto što možda ni s kim nisu podijelili. Povremeno će za vas pisati preporuke i kolumne, osmišljavati aktivnosti i programe, inspirirati vas i motivirati.

Ako dijelite istu strast za čitanjem i želite s nama surađivati u projektu, slobodno nam se javite!

Naše suradnice

Zahvaljujemo suradnicima na projektu, Eleni Sovar zaslužnoj za tekstove o ambasadorima čitanja i Mariji Novak, autorici fotografija.

Elena Sovar

Studentica sam novinarstva na Sveučilištu Sjever, inače iz Varaždina. U slobodno se vrijeme ne odvajam od knjiga, a bila sam i najčitateljica u svojoj gradskoj knjižnici u Varaždinu. Volim provoditi poslijepodneva uz čašu dobrog vina i u društvu dragih ljudi, a navečer sam često ispirirana za pisanje.

Marija Novak

Studentica sam 5.godine medijskog dizajna. Sudjelovanje u projektu nastalo je zbog poticaja mog dragog profesora i mentora Maria Periše.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice