Knjige na ukrajinskom jeziku / Українські книги

1. ožujka 2024.

Obnovljena zbirka knjiga i slikovnica na ukrajinskom jeziku

Nove knjige i slikovnice na ukrajinskom jeziku i o Ukrajini, nedavno pristigle u našu knjižnicu,  spremne su za posudbu i čekaju svoje čitatelje.
Ovisno o tematici i namjeni, knjige na ukrajinskom i o Ukrajini dostupne su u sva tri odjela naše knjižnice. U prizemlju, u Odjelu za odrasle, može se naći beletristika, publicistika i popularno-znanstveni naslovi za odrasle, dok su stručne i znanstvene knjige smještene na drugom katu, u Stručno-znanstvenom odjelu. Slikovnice i beletristika za djecu i mlade na ukrajinskom jeziku nalaze se u Dječjem odjelu, u polukatu prizemlja. Dio pristiglih izdanja o Ukrajini za djecu dostupan je i na engleskom jeziku.

Knjige su stigle u okviru programa “Ukrajina u fokusu”, kojeg provodi Institut za demokraciju – iDEMO, uz podršku Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Radi se o otkupu knjiga od ukrajinskih izdavača i njihovoj distribuciji narodnim knjižnicama u Hrvatskoj. Projekt je dio humanitarne akcije u čijoj provedbi sudjeluje Noć knjige i provodi se od 2022. uz pomoć brojnih volontera i partnera.

Podsjetimo još da je upis u knjižnicu za privremeno raseljene Ukrajince besplatan, kao i svi programi knjižnice, kako za djecu, tako i za odrasle.

Dragi naši ukrajinski sugrađani, dobro došli u knjižnicu!

Оновлена колекція книжок та книжок-картинок українською мовою

Нові книжки та книжки-картинки українською мовою та про Україну, які надійшли до нашої бібліотеки, вже розставлені на полицях і чекають на своїх читачів.
Залежно від тематики та призначення книги українською мовою та про Україну є в усіх трьох відділах Бібліотеки-читальні «Фран Галович». На першому поверсі у відділі для дорослих представлена художня, публіцистична та науково-популярна література для дорослих, а на третьому поверсі, у професійно-науковому відділі, розміщені фахові та наукові видання. Картинки та художня література для дітей та молоді українською мовою розміщені в дитячому відділі – мезонін на першому поверсі. Деякі видання про Україну для дітей також доступні англійською мовою.

Книги надійшли в рамках програми «Україна у фокусі», яку реалізує Інститут демократії – iDEMO за підтримки Міністерства культури Республіки Хорватія. Йдеться про закупівлю книжок в українських видавництв та розповсюдження їх до публічних бібліотек Хорватії. Проект є частиною гуманітарної кампанії, в якій бере участь «Ніч книги», і реалізовуватиметься з 2022 року за допомогою численних волонтерів та партнерів.

Нагадаємо, вхід до бібліотеки для тимчасово переселених українців безкоштовний, як і всі бібліотечні програми, як для дітей, так і для дорослих.

Шановні українці, ласкаво просимо до бібліотеки!

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice