GOSTOVANJEM LEGENDARNOG ZLATKA CRNKOVIĆA ZAPOČINJE BOGAT PROGRAM U MJESECU HRVATSKE KNJIGE

9. listopada 2008.

U srijedu, 15 listopada 2008. u u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” Koprivnica gostovat će Zlatko CRNKOVIĆ, legendarni prevoditelj, urednik brojnih biblioteka, pisac i recenzet, koji je preveo više od 150 knjiga s engleskog, njemačkog, ruskog i francuskog, uredio stotinu knjiga i objavio desetak vlastitih knjiga.

Organizator ovog gostovanja je “Šareni dućan”, izdavačka kuća i knjižara iz Koprivnice, u okviru programa “Izlog Šarenog dućana”, koji finacijski potpomaže Grad Koprivnica. Za “Šareni dućan” Zlatko Crnković je prevo djela Kafke, Stevensona, Hellera, Iljfa i Petrova, te Bukovskog.

Ovim atraktivnim gostovanjem započinje bogat program kojim će koprivnička Knjižnica obilježiti ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige. Radi se o tradicionalnoj kulturnoj manifestaciji posvećenoj hrvatskoj pisanoj riječi, a cilj joj je promicanje knjige i čitanja. Okuplja knjižničare, književnike, nakladnike, kulturne djelatnike i brojne čitatelje.

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige posvećen je 500. obljetnici rođenja velikog hrvatskog komediografa Marina Držića, te će svečano biti otvoren u Dubrovniku, mjestu Držićeva rođenja. U raznovrsne programe uključene su narodne i školske knjižnice širom Hrvatske te brojne druge institucije. Uz otvaranje novih knjižnica, pojedinih knjižničnih odjela, književnih susreta, prigodnih izložbi, stručnih skupova s međunarodnim sudjelovanjem, veliko zanimanje prvenstveno malih knjigoljubaca privući će i Nacionalni kviz za poticanje čitanja posvećen ove godine Marinu Držiću, koji se provodi u Hrvatskoj putem mreže narodnih i školskih knjižnica već više od deset godina. Riječ je o kvizu u koji se preko škola i kulturnih društava uključuju i hrvatska djeca iz susjednih zemalja. Ovo je prilika da se pozovu i učenici viših razreda koprivničkih osnovnih škola na uključivanje u kviz, a daljnje obavijesti mogu se dobiti u Dječjem odjelu koprivničke knjižnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice