Filozofski café – „Ima li života bez korupcije?“

11. veljače 2020.

U srijedu, 19.2.2020. u 17 sati održat će se još jedan Filozofski café u suradnji knjižnice i Mudrog drveta. Tema o kojoj će se ovaj put raspravljati vezana je uz hrvatsku svakodnevnicu: „Ima li života bez korupcije?“.

Glavni razlog za izbor ove teme je taj što su je predložili sudionici prijašnjih cafea koji su zaključili da se se silno proširila i zahvatila mnoga područja javnog  i privatnog, gospodarskog i političkog života. Toliko je prisutna da više ne znamo kako izgleda sistem bez korupcije. Svojim razornim utjecajem na društvo uništava odnos povjerenja u javnu vlast i političare, ali i u mogućnost poštenih građanskih i poslovnih interesa.

Kako dolazi do korupcije? Jesu li potkupljivač i potkupljenik jednako moralno i pravno odgovorni? Koga najviše pogađa? Može li se protiv korupcije efikasno boriti ili je to iluzija? U slobodnoj, ali moderiranoj  raspravi ispitujemo ovu temu. 

Zbog ograničenog broja sudionika potrebno se prethodno prijaviti, a prijave traju do 18.2.2020. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje možete se prijaviti u Odjelu za odrasle u knjižnici, telefonom na broj 048/622-363 kućni 108 ili e-mailom na petar@knjiznica-koprivnica.hr.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice