Odjeli i službe

Facebook Bibliobus Facebook Flickr Pinterest Instagram Twitter Youtube

Dječji odjel - Radionice

Digitalni laboratorij: micro: bitovi, web 2.0 alati i korisne web stranice

Program informatičkog i informacijskog opismenjavanja koji se provodi svake srijede u 13.00 sati u prostoru Dječjeg odjela. Voditeljice su knjižničarke, a sudionici od 9 do 14 godina mogu naučiti što su to micro: bitovi, kako koristiti web 2.0 alate i korisne web stranice. Polaznici radionice mogu i posuditi micro: bitove.Istražujemo i igramo se tablet računalima

„Istražujemo i igramo se tablet računalima“ namijenje su djeci od 5 do 7 godina starosti, posvećene su istraživanju mogućnosti tablet računala u razvoju predčitateljskih vještina i tehnika s naglaskom na elektroničke i zvučne knjige te igre za poticanje čitanja, pismenosti i logike. Cilj je djeca steknu početna znanja i vještine u pretraživanju i vrednovanju digitalnih izvora.
Prijave polaznika na broj telefona 622-363/105 ili e-mailom.

Kreativne radionice

Namijenjene su svima vama koji želite kreativno i zabavno iskoristiti slobodno vrijeme. Održavaju se povremeno. Radove nastale u nekim kreativnim radionicama, u obliku digitaliziranih publikacija možete pogledati na poveznici: Digitalizirane publikacije Dječjeg odjelaJezični globus

Program Jezični globus obuhvaća radionice stranih jezika koje se provode u Dječjem odjelu s ciljem poticanja čitateljskih navika kod djece, redovitog dolaska u knjižnicu i poticanja interesa za učenje stranih jezika. Radionice su namijenjene djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi, besplatne su te se provode u suradnji s apsolventima i profesorima stranih jezika. U radionicama se čitaju priče na stranim jezicima, koriste brojni didaktički materijali, a djeca kroz igru, pjesme i brojalice na zabavan način usvajaju osnove stranih jezika. Održavaju se povremeno, a za detaljnije informacije kontaktirajte Dječji odjel ili pratite kalendar događanja na web stranici Knjižnice. Napomenimo i da se u Dječjem odjelu mogu posuditi knjige na stranim jezicima, slikovni rječnici te torbice s raznovrsnom knjižničnom građom za učenje stranih jezika.


Radionice robotike i novih tehnologija NOVO

Radionice su namijenjene djeci predškolske i osnovnoškolske dobi, a cilj ovakvih inovativnih programa je približiti nove tehnologije, posebice robotiku i automatiku koje otvaraju vrata u svijet programiranja, ali ih u kombinaciji s postojećim knjižničnim uslugama i građom, zainteresirati za knjižnicu. Tijekom radionica polaznici upoznaju osnove mBot robota, ali i BBC micro:bit džepnog računala te svladavaju osnove programiranja.

Povremeno se održavaju i radionice „Kreativnost u digitalnom svijetu“ tijekom kojih osnovnoškolci kreiraju edukativne materijale pomoću popularnih web alata, a u knjižnici se mogu pronaći slikovnice proširene stvarnosti te interaktivne olovke za učenje njemačkog jezika.


Dječji čitateljski klub

Dječji čitateljski klub namijenjen je djeci od 3. do 6. razreda osnovne škole, ali i onima koji se osjećaju kao iskusni čitatelji i vole čitati. U klubu se razmijenjuju doživljaji o pročitanim knjigama, sklapaju prijateljstva, uči se argumentirano razgovarati, sudjeluje se u kreativnim aktivnostim na temu knjige i čitanja. Sastanci se održavaju jednom mjesečno u prostoru Knjižnice.