Odjeli i službe

Facebook Bibliobus Facebook Flickr Pinterest Twitter Youtube

Dječji odjel - Radionice

Mreža plus: istraži korisne web alate i stranice

Radionica informatičke i informacijske poduke djece s naglaskom na korisne web 2.0 alate održava se svake srijede u 13.00 sati u Dječjem odjelu. Djeca dobivaju osnovne upute o načinu pretraživanja, odabiranja i korištenja informacija na mreži na razumljiv način, o popularnim izvorima informacija koji im mogu poslužiti za učenje i pripremu domaćih zadaća, seminara i sl. Djeca također uče o interaktivnim web 2.0 alatima kojima se mogu koristiti prilikom učenja ili pripremanja materijala za školu.

Moja prva kompjutorska radionica

Radionica je namijenjena djeci od tri do šest godina i njihovim roditeljima. Na zanimljiv i poticajan način dijete se upoznaje s radom na računalu. Programi koji se nude u radionici prilagođeni su uzrastu i sposobnostima djeteta te potiču razvoj osnovnih vještina prije polaska u školu. Osim što djeca rado dolaze u radionicu, to je prilika za druženje djece i roditelja, ali i prilika da roditelji spoznaju kako njihovo dijete prihvaća i usvaja nove medije i nove spoznaje. Prijave polaznika na broj telefona 622-363/105 ili e-mailom.

Kreativne radionice

Namijenjene su svima vama koji želite kreativno i zabavno iskoristiti slobodno vrijeme. Održavaju se povremeno.Jezični globus

Program Jezični globus obuhvaća radionice stranih jezika koje se provode u Dječjem odjelu s ciljem poticanja čitateljskih navika kod djece, redovitog dolaska u knjižnicu i poticanja interesa za učenje stranih jezika. Radionice su namijenjene djeci predškolske i rane osnovnoškolske dobi, besplatne su te se provode u suradnji s apsolventima i profesorima stranih jezika. U radionicama se čitaju priče na stranim jezicima, koriste brojni didaktički materijali, a djeca kroz igru, pjesme i brojalice na zabavan način usvajaju osnove stranih jezika. Održavaju se povremeno, a za detaljnije informacije kontaktirajte Dječji odjel ili pratite kalendar događanja na web stranici Knjižnice. Napomenimo i da se u Dječjem odjelu mogu posuditi knjige na stranim jezicima, slikovni rječnici te torbice s raznovrsnom knjižničnom građom za učenje stranih jezika.