Dječji odjel - Događanja u dječjem odjelu

Facebook Bibliobus Facebook Flickr Pinterest Twitter Youtube

Događanja u dječjem odjelu


Igrali metloboj u Knjižnici!

U utorak, 7. kolovoza 2018. godine održana je druga ljetna radionica za djecu s temom iz svijeta Harryja Pottera u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Ovoga puta tema radionice bio je čarobnjački sport metloboj.
Na početku je pročitan ulomak iz prvog nastavka u serijalu knjiga o Harryju Potteru ("Harry Potter i Ka... detaljnije


Objavljeno: 9.8.2018.

U Pričaonici za predškolce gostovala Marija Alva&# ...

U ponedjeljak, 30. srpnja, u Pričaonici za djecu predškolske dobi od 4 godine nadalje ugostili smo Mariju Alvađ, profesoricu povijesti umjetnosti i filozofije. 

Polaznici Pričaonice su kroz priču čitanu od njihove odgajateljice Marte Kečanović „Tko zna kako izgleda krokodil“ imali priliku prvi put čuti za umjetničke prav... detaljnije


Objavljeno: 2.8.2018.

Održan prvi ljetni sastanak Čituljka

 U utorak, 31. srpnja, održan je prvi ljetni sastanak dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Djevojčice za ovaj sastanak nisu imale odabranu knjigu za čitanje, čitali smo na samom sastanku.

Započeli smo s kratkim humorističnim pričama iz serijala „Kućna čudovišta“ autora Stanislava Marijanovića. „Kućna čudovišta“ iz ovih... detaljnije


Objavljeno: 2.8.2018.

Održana 1. ljetna Harry Potter radionica - Razvrstavan ...

U utorak, 31. srpnja 2018. godine održana je prva u nizu ljetnih radionica s temama iz svijeta Harryja Pottera u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica. Tema radionice bila je razvrstavanje u domove u Školi vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu.

Na početku smo se pomoću video-klipa iz filma „Harry Potter i Kamen... detaljnije


Objavljeno: 1.8.2018.

STEM AUTO posjetio Knjižnicu

U ponedjeljak, 30. srpnja 2018., održana je radionica programiranja u sklopu projekta STEM AUTO, Instituta za razvoj i inovativnost mladih, a u koji se uključila i naša Knjižnica kako bi što bolje organizirala radionice programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu.

    U radionici je sudjelovalo 12 polazn... detaljnije


Objavljeno: 30.7.2018.

Besplatna radionica programiranja, robotike i digitalne pism ...

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u projektu STEM auto u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom „Fran Galović“ Koprivnica organizira besplatnu radionicu programiranja, robotike i digitalne pismenosti za djecu.

Radionica se održava u Čitaonici tiska (1. kat) Knjižnice i čitaonice „Fran ... detaljnije


Objavljeno: 25.7.2018.

Princeza na kraju svijeta - projekt inovativnog i kreativnog ...

U subotu, 12. svibnja 2018. održana je prva, a 2. lipnja 2018. druga u nizu radionica u sklopu projekta „Princeza na kraju svijeta – inovativno i kreativno poticanje čitanja djece u digitalnom okruženju“. Radi se o projektu kojim se na inovativan i kreativan način potiče interes za čitanje, razvijanje čitateljskih potreba i navika djece od nji... detaljnije


Objavljeno: 29.6.2018.

Mali istraživači u Gradskom parku

U subotu, 16.6.2018. Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica  u Gradskom parku organizirala je Pričaonicu za bebe i malu djecu do 3 godine. Voditeljice su bile odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta te knižnjičarka Danijela Petrić.  Sudjelovalo je ukupno 54 djece i njihovih roditelja.  Istraživalo se koje životinjice i... detaljnije


Objavljeno: 18.6.2018.

Dječji čitateljski klub "Čituljko" ...

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica proteklog je petka održan još jedan sastanak dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Ovaj put članovi su čitali knjigu Čarobnjak iz Oza, autora Lymana Franka Bauma. Posebno nas veseli što čitateljski klub broji četiri nove članice, pridružene zbog pozitivnih iskustava dosadašnjih članova.... detaljnije


Objavljeno: 18.6.2018.

KOPRIVNIČKI KLINCI DESETU SU GODINU ZAREDOM UBRALI PRI ...

 U subotu, 9.6. u 11.00 sati održao se desetu godinu zaredom program „Uberi priču“. Program „Uberi priču“ ove godine osim Sanje Lovrenčić, autorice projekta, doveo je u goste i Silviju Šesto te Ivana Tudeka, a u zabavljanju klinaca pomagala im je i Nikolina Manojlović Vračar. 
  Stabla ispred Knjižnice bila su okićena ... detaljnije


Objavljeno: 12.6.2018.

Održana Pričaonica na temu "Smirena djeca - v ...

Protekle subote, 19. svibnja, održana je još jedna Pričaonica za bebe i malu djecu do 3 godine u kojoj je sudjelovalo ukupno 79 djece i roditelja. Odgajateljice Marija Sesvečan i Gordana Bonta, ovaj put, pripremile su u suradnji s knjižničarima temu „Smirena djeca - vježbe opuštanja za djecu“.

   U tri termina Priča... detaljnije


Objavljeno: 22.5.2018.

Održan sastanak "Čituljka"

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ već treći mjesec za redom provodi sastanke Dječjeg čitateljskog kluba „Čituljko“. Ovaj put, članovi su imali zadatak pročitati knjigu Anđeo plišanih igračaka autorice Nade Mihaljević.

   Radi se o priči u kojoj je glavni lik dječak Viktor koji ima autistični i ADHD poremećaj te k... detaljnije


Objavljeno: 19.5.2018.

< na popis vijesti dječjeg odjela