Izdvojeno

Facebook Bibliobus Facebook Flickr Pinterest Twitter Youtube

Predstavljanje knjiga Tereze Salajpal


U četvrtak, 12.10.2017. u 18 sati u Gradskoj će vijećnici na Zrinskom trgu bit će predstavljene dvije knjige Tereze Salajpal - zbirka pjesama „Zapisi u krugu vremena“ i zbirka priča „Skriveni dar“ objavljene u nakladi Matice hrvatske, podružnice Varaždinske Toplice (Skriveni dar) i Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika (Zapisi u krugu vremena).

Uz autoricu, knjige će predstaviti književnica Maja Gjerek Kušenić, prof. i Jasminka Vugrinec, prof., dok će pjesme čitati Ankica Bistrović. Voditeljica programa bit će Snježana Tišljarić.

Tereza Salajpal rođena je u Goli, završila Medicinski fakultet, specijalizaciju iz neuropsihijatrije te postdiplomski studij iz Psihodinamski orijentirane psihoterapije i Obiteljske psihoterapije. Objavljivala je radove u stručnim časopisima, obranila magistarski rad i stekla naslov magistra znanosti i primarijusa na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Objavila je knjige „Druga strana sjećanja“, „Darovane spoznaje o umiranju“, „Ranjeni životi – suočavanje s gubicima“ i „Gubitak voljenog bića“ te knjige etnografsko-povijesnog sadržaja „Život i običaji u Goli tijekom dvadesetog stoljeća“ i „Život Crkve u Prekodravlju tijekom dva stoljeća“. Objavila je i devet zbirki pjesama na štokavskom i kajkavskom narječju, a pjesme i prozne radove objavljivala je i u zbornicima i časopisima.
 
Svi zainteresirani dobrodošli su!
Objavljeno: 5.10.2017.