Čitateljski klub za mlade


16.10.2014
Bret Easton Ellis: Američki psiho 7.11.2014.
Novo druženje članova Čitateljskog kluba za mlade održat će se u petak 7.11.2014. u 17.00 sati, na prvom katu Knjižnice, u Sobi za sastanke.

Ukradite vrijeme za čitanje - poklonite si vrijeme za druženje!

ČITAMO
Bret Easton Ellis: Američki psiho
"Američki psiho" je roman pisan u prvom licu, a glavni lik je Patrick Bateman, uspješni poslovni čovjek s Wall Streeta koji uzimajući kokain postaje hladnokrvni ubojica. Nakon prvog ubojstva kad je žrtva njegov poslovni kolega, Bateman prisvoji kolegin stan te ondje nastavlja ubijati svoje žrtve.
Pojavljivanje ovog djela bilo je za američko izdavaštvo skandal kakav se ne pamti. Ellis je ovim romanom šokirao mnoge te ga je potencijalni izdavač zbog preeksplicitnih opisa ubojstava odbio objaviti. Naravno, pojavio se drugi izdavač i objavio knjigu koja je u međuvremenu stekla kultni status, a njezin naslovni lik postao jednom od ikona suvremene američke kulture.

Članovi Čitateljskog kluba za mlade sastaju se jednom mjesečno te ravnopravno sudjeluju u raspravi o pročitanoj knjizi. Svi čitaju istu knjigu te imaju pravo predložiti i birati naslove koji će se čitati, izraziti mišljenje i po potrebi ga promijeniti, ocijeniti djelo te čitati ono što žele, a ako im se djelo ne sviđa ne moraju ga pročitati. Klubu se mogu pridružiti svi koji se osjećaju mladima, vole raspravljati i družiti se s ljudima različitih osobnosti koje povezuje jedino ljubav prema čitanju.

Visit Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica's profile on Pinterest.